Nyhet

Då kommer Dolly Parton till Sverige

Countryikonen tar sin turné över Atlanten.

Den legendariska sångerskan, artisten, skådespelerskan och countrystjärnan är på väg att ge ut ett nytt album med nyskrivet material. När Blue Smoke, albumets namn, ges ut är inte helt klart än, men vad som är inbokat är en rejäl Europaturné. Och alla hennes svenska fans kan vara lugna, hon kommer till Sverige. Den 11 juli nästa år intar hon Globen i Stockholm. Biljetterna släpps på tisdag, 29 oktober, och kommer gå att köpa via gaffa.se/live.

Under hennes senaste turné i Europa 2008 sågs Dolly Parton av inte mindre 170 000 fans under de 17 konserter. Detta gör henne till den mest framgångsrika liveartisten i Europa när det kommer till country. För de fansen som är lite extra intresserade av Dolly Parton kommer det gå att köpa VIP-biljetter till sommarens spelning. Då kommer det ingå en guidad tur backstage, en titt bland stjärnans scenkostymer samt tillgång till hennes instrument.

Om man ser till en lite mer osannolik bokning, men en intressant sådan, har det flukturerat ett rykte på nätet om två små hål i hennes turnéschema. Det rör sig om datum som råkar passa väl in med Glastonbury-festivalen, och frågan är om det kan finnas någon som helst sanning i det att hon kan vara klar för en spelning på den redan utsålda brittiska storfestivalen. Vad tror ni?


ANNONCE