Nyhet

Ljusning för Debaser Slussen?

''Vi har diskuterat pop up-etableringar under byggtiden''.

Slussen i Stockholm ska byggas om, men när byggstart sker och exakt hur det kommer se ut när det är klart verkar fortfarande inte riktigt spikat. Det har ändå stått klart att klubben Debaser Slussen, som bjudit stockholmarna på livespelningarna i tio års tid, ska stängas ned. Det har, som vi tidigare skrivit om, lett till en hel del klagomål och namnlistor med protester mot stängningen har samlats in. Nu öppnar den styrande alliansen i Stockholm för en möjlig fortsättning för klubben, om än i en annan form.

– Slussenombyggnaden sätter sin prägel på Stockholm. Jag satte mig och pratade nyligen med chefen för Debaser. På mötet föddes idén om att öppna för möjligheten att under ombyggnaden kunna ha publika tillställningar. Det innebär alltså en möjlig öppning för Debaser, säger borgarrådet Per Ankersjö (C) till SvD.

Idén är nu förankrad hos Per Ankersjös kollegor och förslaget ligger nu med i deras budget. Det kan dock sägas att även andra verksamheter vid Slussen innefattas av förslaget, det är alltså inte riktat enbart mot Debaser. Men även om ingenting är klart är Debasers VD Annelie Telford glad över beskedet.

– Det är fantastiskt glädjande. Jag är väldigt positivt inställd till det. Jag har varit mycket kritisk till alliansens icke-insats kring oss och Slussen. Vi har diskuterat att ha pop up-etableringar under byggtiden på olika ställen med servering och kulturinslag och livespelningar och DJ:s som vanligt, säger hon till SvD.