Nyhet

Manifest står med ny kategori

Galan riktar blicken mot schyssta klubbar.

I februari går i vanlig ordning Manifestgalan av stapeln, och då delas priser ut till bland annat årets synth, jazz, pop och nykomling. Totalt handlar det om ett 20-tal kategorier, men i år finns även ett nytt pris att vinna. Det är SAMI, svenska artisters och musikers intresseorganisation, som instiftat priset för årets klubb. Det är besökarna själva som nominerar sina favoritklubbar och det enda som krävs för att kunna nomineras är att klubbarna har licens hos SAMI.

Licensen innebär att klubben betalar SAMI för den musik som spelas, och som SAMI sedan ersätter musikskaparna med. Idag har intresseorganisation 30 000 anslutna musiker och nästan 500 licensierade klubbar. För att vara med och påverka utgången beger man sig till schysstmusik.se och nominerar sin favorit fram till åttonde december. De fyra klubbarna med flest nomineringar gör sedan upp i en finalomröstning som sker mellan sjätte januari och sjätte februari.

– Vi vill uppmärksamma framgångsrika klubbar och belöna dem för deras arbete. Det finns inte något liknande pris i branschen och vi tyckte att det saknades. Klubbarna ger inte bara sina besökare upplevelser, de spelar också en viktig roll för artister och musiker, säger Elisabet Widlund, kommunikationschef på SAMI.

ANNONCE