Nyhet

Nu är det åter kvinnligt på tronen

Händer i fickor spelar ingen roll så länge man säljer riktigt bra.

Datumet 2 november 2012, säger det er någonting? Det var det datum då Loreen erövrade förstaplatsen på den svenska albumlistan med sin skiva Heal. Det blev bara en vecka högst upp, och vet ni vad? Sen dess har det varit enkom män i topp på listan. Från vecka 45 förra året till vecka 40 i år, idel män. Men nu, äntligen, blev det ändring på det när Veronica Maggios Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig tog sig direkt upp i topp. Att hon dessutom sålt guld under sin första vecka måste glädja än mer.

Men Maggio är inte ensam kvinna på listan utan den här veckan är topp tio faktiskt, och glädjande nog, helt jämställd. Förutom Lisa Nilson och Edda Magnason som tidigare legat på topp tio har även två damer till slagit sig in som nykomlingar. Näst högst upp blev det för Melissa Horn med sin Om Du Vill Vara Med Mig och omsusade Miley Cyrus lyckades även hon sälja en del exemplar av sin Bangerz, så pass många at hon tog sig in på listans nionde plats.

Då det varit prat om män och deras topplaceringar vecka ut och vecka in tänker jag inte skriva något om övriga. Men listan kan ni såklart finna i sin helhet här nedan.

Topp 10 i sin helhet:

1. Veronica Maggio – Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig

2. Melissa Horn – Om Du Vill Vara Med Mig

3. Avicii – True

4. Lars Winnerbäck – Hosianna

5. Lisa Nilsson – Sånger Om Oss

6. Peter Jöback – I Love Musicals The Album

7. Edda Magnason – Monica Z Musiken Från Filmen

8. Mando Diao – Infruset Guld

9. Miley Cyrus – Bangerz

10. Prefab Sprout – Crimson/Red