Nyhet

Vägrade spela Elliott Smith – fick åskådare utkastad

Badly Drawn Boy var inte på bästa humör under hyllningskonsert.

Det var på tioårsdagen av Elliott Smiths tragiska bortgång som en minneskonsert hölls till hans ära på Brixton Windmill i London. Huvudakt för kvällen var den avlidne singer-songwriterns vän Damon Gough, mer känd som Badly Drawn Boy. Det inleddes också trivsamt, Sweetheart Contract, AAG och Jaq Gallier spelade alla innan det var dags för Badly Drawn Boy att äntra scenen.

Den tidigare Mercury prize-vinnaren Damon Gough verkar dock inte varit på sitt bästa humör direkt. Istället för att börja spela ska han direkt förklarat att han inte tänkte spela några Elliott Smith-låtar. Och sedan ska han ha påbörjat ett långt tal, där han bland annat berättade hur full och hög han var kvällen innan. Till slut tröttnade en man i publiken och skrek att "det här skulle inte Elliott velat". Enligt uppgifter till NME brast det då för Damon Gough som först ska ha kallat mannen "cunt", för att sedan be honom "fuck off and die". Slutligen ska han ha fått mannen utkastad från spelningen.

Kvällens arrangörer bekräftade för NME att de förlorat en åskådare under kvällen men att hyllningskonserten som helhet drog in 2 000 pund till en förening som arbetar med mental ohälsa.

ANNONCE