Nyhet

Ebbot i ny musikalisk konstellation

Släpper psykedelisk rock tillsammans med konstnär.

Trots en hektisk sommar med inspelning av det populära TV-programmet Så Mycket Bättre har gamle TSOOL-sångaren Ebbot Lundberg hunnit skapa nytt. Under bandnamnet New Alchemy har Ebbot spelat in psykedelisk rock tillsammans med konstnären Per Svensson. De både herrana känner varandra sedan det glada 80-talet och har tidigare samarbetat med art noise-gruppen Audio Laboratory.

– Vi har levt parallella liv ett tag och ibland råkat på varandra under de senaste decennierna. Och nu äntligen har vi beslutat att samarbeta och förena våra idéer, vår densitet och vår gravitation, skriver Ebbot Lundberg i ett pressmeddelande.

Samarbetet har nu resulterat i albumet On The Other Side Of Light som släpps 25 oktober. Inspelningarna inleddes vid fornlämningen Ale Stenar utanför Ystad och fortsatte på det nya, hemliga rymdobservatoriet på Råö söder om Göteborg. Slutprodukten beskrivs som mörkt, intrikat böljande psykedelika.


– Det känns som en skön alkemisk tripp, låtarna är skapade i den kosmiska ormens ägg som ringlar sig ut i ormens år, skriver Per Svensson i ett pressmeddelande.

Om skivan är lika psykedelisk som Per Svenssons svar får vi dock reda på först i slutet på oktober.

ANNONCE