Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Vi tipsar om allt från synthpunk till amerikansk indierock.

Hösten har nu riktigt tagit en grabbnäve om halsen på oss, så varför inte passa på att gömma sig inomhus. Kanske på en varm, svettig klubb lyssnandes och dansandes till ett riktigt bra band? Vi tipsar om veckans mest intressanta spelningar.

Built To Spill

Indierockbandet från Idaho har hållit ihop i över 20 år, jämförts med exempelvis Sonic Youth och Dinosaur Jr samt släppt sju studioalbum. Det är inte vilka som helst vi pratar om alltså, och givetvis bör inga fantaster av den alternativa amerikanska rockscenen gå miste om deras Sverigebesök. Så se till att dyka upp antingen i Stockholm eller Göteborg och ta del av Doug Martsch egensinnigt vackra sångröst.


1 okt – Göteborg, Pustervik.

3 okt – Stockholm, Debaser Strand.

Vanligt Folk


Med en mistlur tjutandes, och kritik mot alla, slog sig Göteborgsgrabbarna in på den svenska synthscenen med sitt punkiga bodysound. Fanskaran har växt sig större under året och även nått de som normalt inte lyssnar på synth. Genom festivalspelningar på Knarrholmen, Roskilde, Gagnef med flera, har deras energifyllda livegigs blivit välkända. Passa på och se vad som troligtvis är deras sista framträdanden för året.

3 okt – Malmö, Inkonst.

4 okt – Växjö, Kafé de Luxe.


5 okt – Göteborg, Haket.

James Blake

I somras drog hans basgångar fram över Slottskogen och Way Out West-publiken. Näsborrar fladdrade och hjärtan satts i brand. Om ljudet är hälften så bra på Berns kommer Blake alldeles säkerligen bjuda upp till såväl dans som romans. För vem kan egentligen motstå engelsmannens spjuveraktiga utseende och sammetsröst?


4 okt – Stockholm, Berns.

Bob Hund

Som vi berättat om tidigare har skånepågarna sålt allt i replokalen, och kommer göra de två spelningarna i helgen på The Arks pensionerade instrument. Det utlovas en rad upptåg, bland annat kommer en back drop produceras live under kvällen, och vi förväntar oss att spelningarna är lika adrenalinfyllda som vanligt. De kommer dessutom filmas och användas i det filmprojekt som gruppen för närvarande sysselsätter sig med.


4 okt – Malmö, Far I Hatten

5 okt – Malmö Far I Hatten

Fler intressanta spelningar:


EF: 1 okt – Göteborg, Arena 29 / 2 okt – Stockholm, Lilla Hotellbaren/Scandic Malmen

Small Black: 1 okt – Stockholm, Debaser Strand / 2 okt – Göteborg, Pustervik

Anna Järvinen: 2 okt – Stockholm, Debaser Strand.


Kite: 4 okt – Linköping, Nationernas Hus.

Chance The Rapper: 4 okt – Stockholm, Debaser Medis.

Horisont: 4 okt – Göteborg, Pustervik / 5 okt – Malmö, KB


Wintergatan: 5 okt – Lund, Mejeriet.

Biljetter till ett par av spelningarna kan ni köpa via gaffa.se/live.

ANNONCE