Nyhet

Lykke Lis lillebror till norsk festival

By:Larm presenterar nio nordiska akter.

By:Larm är festivalen som vill lyfta fram nya förmågor ifrån Skandinavien. Nu presenterar de en akt från den musikaliska familjen Zachrisson. Zacharias är lillebror till Lykke Li och ingår i Stockholmskvartetten Tussilago. Tussilago spelade på årets Stay Out West under namnet Ingrid Disco tillsammans med Miike Snow, Peter Bjorn And John och Lykke Li. Tussilago ingår i storasysterns artistkollektiv Ingrid. Mamman i familjen Zachrisson var med i det anrika new wave/punkbandet Tant Strul. Pappan är Zilverzurfarn från bandet Dag Vag.

Tussilagos första singel Farewell ser ni här:


En annan svensk artist som är klar för By:Larm är Tove Lo som även ska uppträda i höstens omgång av På Spåret. Hon började sin karriär som låtskrivare till andra band. Ett av dem är hennes vänner i Icona Pop. Men snart började hon även fila på låtar till sig själv. Hon har bara släppt två singlar, Love ballad och Habits men har redan hyllats av The Guardian. Tove Lo's musikvideo Habits ser du här:

Festivalen By:Larm är inte bara spelningar. Det är även Skandinaviens största musikkongress. Seminarier, föredrag och workshops dagtid blandas med konserter kvällstid. Festivalen har hållits i olika städer i Norge sedan starten 1998 i Trondheim, men på senare år är det Oslo som gäller. Nästa år sker den i Norges huvudstad 26 februari till 1 mars.


De andra nya artistbokningarna till By:Larm är:

Shine 2009 (FI)

Linkoban (DK)


Farao (NO)

Lower (DK)

Death By Unga Bunga (NO)


Comet Kid (NO)

Sea Change (NO)

 


ANNONCE