Nyhet

Mikael Wiehe i protest mot Barack Obama

Framförde "Vem kan man lita på" på Medborgarplatsen.

Mikael Wiehe deltog igår eftermiddags i en protest mot Barack Obama på Medborgarplatsen i Stockholm.

– Jag var i Göteborg när George W. Bush var där, så det skulle vara orättvist om jag inte var i Stockholm när Obama kommer, sa Wiehe tidigare idag till SVT's Kulturhyheterna.

Mikael Wiehe var bara en av flera artister som i eftermiddags deltog i protesterna mot Obama, och det var öppningslåten Vem kan man lita på som han bestämde att tillägna presidenten. Detta var alltså inte första gången han protesterade mot en amerikansk president. Han var även i Göteborg under EU-toppmötet 2001 och protesterade mot den dåvarande amerikanske presidenten George W. Bush. Men när Obama röstades fram fick Wiehe en ny syn och skriver på sin Facebooksida att han då var full av hopp.


"Sällan har väl en amerikansk presidentkandidat burits fram med så mycket entusiasm, väckt så stora förhoppningar, skapat så höga förväntningar som Barack Obama", skriver Wiehe.

Men såhär fem år senare tycker han att presidenten misslyckats och protesterar nu mot honom i rättvisans namn.

– Jag vill med mitt framförande i dag stärka dem i anden som inte tror att krig är lösningen, som tycker att yttrandefrihet och rätt till fri kommunikation utan att bli spionerad på är viktigt, säger Wiehe till Kulturnyheterna.


 

 

ANNONCE