Nyhet

Miley Cyrus slår tillbaka mot kritiken

"Jag tycker att videon säger så mycket."

Den numera kontroversiella sångerskan Miley Cyrus nya video till låten Wrecking Ball slog häromdagen rekord på Youtube med 19,3 miljoner visningar bara under första dygnet. I och med det krossade hon det gamla rekordet som popsångarna i One Direction tog tidigare i somras med sin Best Song Ever. Med den lyckades de skrapa ihop 12,3 miljoner visningar.

Varför videon blivit så omåttligt populär kan bero på att Miley stundtals är helt naken i den. Utan en tråd på kroppen sitter hon på en demoleringskula som också krossar allt omkring henne. Igår kommenterade sångerskan budskapet i videon i ett snack med amerikanska radiokanalen Z100. Där försökte hon förklara att det finns så mycket mer att få ut av videon än att hon slickar på släggor och visar brösten.

– Att spela in den här videon var mycket jobbigare än vad det var att spela in låten, säger hon. Det var så otroligt känslomässigt.

Videon, som är regisserad av kändisfotografen Terry Richardson, börjar med en lång närbild på Miley där hon sjunger med gråtfyllda ögon.

– Jag tycker att videon säger så mycket, förklarar hon. Om man bara fokuserar på mitt ansikte så kommer man se att jag till och med ser mer nedbruten ut än vad sången är. Det var så utmattande, om du tittar på mina ögon så ser du att jag ser mer ledsen ut än vad min röst gör gällande.

I skrivande stund har videon till Wrecking Ball setts drygt 59 miljoner gånger sedan den lades upp för tre dagar sedan.