Nyhet

Ny svensk housefestival presenterar headline

Den holländske giganten blir huvudattraktion på Lights.

I förra veckan kom nyheten att Summerburst får en systerfestival, Lights, som går av stapeln den 30 november i Tele2 Arena i Stockholm. Nu har också festivalledningen släppt den första artisten till arrangemanget. Och de öppnar starkt med världsstjärnan Tiësto.

– Hans resa i Sverige har också gått spikrakt uppåt. Han började spela på Berns, sedan tog vi honom till Globen och därefter var han huvudakt på Summerburst. Nu är han huvudakt på vår nya festival Lights. Den svenska publiken älskar honom och han pluggar alltid på och anpassar sina set efter i vilket land han är och spelar, säger Anders Boström, festivalgeneral för Lights, till TT Spekta.

Holländaren slog igenom för över tjugo år sedan och har sedan dess bara växt sig större. Under sina år i rampljuset har han hunnit med att arbeta med bland andra Nelly Furtado och har även haft äran att delta vid invigningen av sommar-OS i Aten 2004. Tijs Michiel Verwest, som Tiësto egentligen heter, ligger också ständigt högt upp på ansedda DJ Magazines lista över världens 100 bästa DJs. Senast på en andra plats endast slagen av Armin Van Buuren men före storheter som David Guetta, Avicii och Swedish House Music.


ANNONCE