Nyhet

Robbie Williams bjuder upp stjärnorna till dans

Släpper nytt swing-album i höst.

Idag avslöjades i ett pressmeddelande att Robbie Williams släpper nytt jazz/swing-material för första gången sedan albumet Swing When Your Winning från 2001. Nya skivan Swings Both Ways kantas av gästartister som bland andra Lily Allen, Rufus Wainwright och Olly Murs. Skivan är producerad av Guy Chambers och första singeln, den nyskrivna Go Gentle kommer ut den 7 oktober. Så här säger Robbie själv om den:

Go Gentle handlar om min dotter, Teddy, där jag ger henne ett löfte som jag inte var säker på om jag kunde hålla innan hon föddes – det är en låt som jag vill leva upp till eftersom det är det viktigaste jag någonsing kommer göra i livet medan jag är här, vilket är att antingen vara en bra eller dålig pappa.

Han förklarar vidare att det är en skrämmande tanke, att inte veta om han kan leva upp till att vara en bra pappa.

– Allt jag vet är att någon helt plötsligt kom in i mitt liv, som jag gladeligen skulle dö för – och det är mäktigt, säger han. Låten är ett löfte om att jag ska skydda henne – en del i låten säger "akta dig för pojkar som jag!"

Han berättar vidare om den kommande skivan:

– Från början tänkte jag att albumet skulle vara väldigt likt det förra, men sen insåg jag att det inte alls var vad jag ville, säger Robbie. Därför är det annorlunda – det är inte bara covers, jag har låtar som jag ville att hela världens skulle höra som kanske kan bli en del av deras liv, om jag har tur. Så det är väldigt likt det förra, men samtidigt väldigt annorlunda – och förhoppningsvis fyller jag världen med lite romantik!

Se Robbie i studion med nya plattan:

Albumet Swings Both Ways släpps den 18 november.

Här är hela låtlistan till nya skivan:

1. Shine My Shoes*
2. Go Gentle*
3. I Wanna Be Like You (Featuring Olly Murs)
4. Swing Supreme
5. Swings Both Ways (Featuring Rufus Wainwright)*
6. Dream A Little Dream (Featuring Lily Allen)
7. Soda Pop (Featuring Michael Buble)*
8. Snowblind*
9. Puttin' On The Ritz
10. Little Green Apples (Featuring Kelly Clarkson)
11. Minnie The Moocher
12. If I Only Had A Brain
13. No One Likes A Fat Pop Star*
* Nyskriven låt

ANNONCE