Nyhet

Se den efterlängtade Arcade Fire-videon

Läs allt om det färska singel- och videosläppet och kolla in albumomslaget här.

Så kom den då äntligen, videon som alla väntat på. Arcade Fire har retats, släppt lite mer och lite mer information. Men hela tiden behållit mystiken, inte riktigt velat varken konfirmera eller dementera några rykten. Men inatt släpptes slutligen första singeln Reflektor, från kommande album med samma namn. Och med den släpptes även regissören Anton Corbijns sju minuter långa svartvita musikvideo. Vi får följa gruppen, iklädda vad som ser ut att vara papier-maché-huvuden, när de gör en spelning på ett arméfordon längs slingrande skogsvägar. Vi får också möta en spegelglasreflekterande man och ett gäng dockor spelar en huvudroll. Se den bara, det är den värd.

Men efter att ha gjort en PR-kampanj som blandat in märklig street art och obegripligt korta förhandslyssningar på Spotify så kunde väl inte bandet bara släppa låten rakt upp och ner på nätet? Såklart inte. Istället gjorde de en väldigt liten spelning på ett ställe i Montreal under sitt alias The Reflektors. De lyckliga 100 som lyckades få biljett uppmanades att bära formell klädsel, såsom klänning eller "något annat stiligt". Vinylsingeln började även säljas i butik under natten, givetvis under namnet The Reflektors.

Förutom detta så bekräftade också David Bowie ryktena om sin medverkan på sin officiella Facebook-sida. Det är hans röst som körar gruppen i slutet på låten, däremot är det inte han som spelar saxofon, vilket vissa trott. Som om inte det vore nog visade gruppen också upp kommande dubbel-vinylen Reflektors albumomslag. Där står Auguste Rodins skulptur av den grekiska legenden Orfeus och Eurydike i fokus.

Bloody Big Fest.

Okej, orkar ni med en grej till? För gruppen från Kanada släppte inte en, utan två videor till sin nysläppta singel. Den andra är ett interaktivt projekt skapat av Vincent Morriset. Enda hindret för att få uppleva det hela är att användaren måste ha Google Chrome, men annars är det bara att klicka sig in i Arcade Fires värld.