Nyhet

Sugen på en vampyrhelg?

Vampire Weekend sätter tänderna i Sverige i höst.

Vampire Weekend planerar göra Stockholm i november. Deras dansvänliga indiepop med influenser från såväl klassisk som afrikansk musik får följa med. Grabbarna träffades på Columbia University i New York och började bonda över punk, rock och afrikansk folkmusik. De gav ut Cape Cod Kwassa Kwassa 2007 som kom med i Rolling Stone's lista över årets 100 bästa låtar. En turné med The Shinsi bagaget gjorde att alltfler kritiker stämde upp i hyllningskören.

Deras andra album Contra kom ut 2009 vilket ledde till en grammynominering och turné i Nordamerika med Beach House och Dum Dum girls. Med senaste plattan Modern Vampires Of The City i bakfickan sätter de nu tänderna i Annexet i Stockholm den 7 november. Vår recensent Camila Astorga Díaz har lyssnat extra noga:

"Ezra Koenigs röst är behaglig och texterna bär på en ambivalent känsla av både vishet och tröstlöshet. Addera dessutom en dystopisk ljudbild med astrala körer och vassa trummor. Vampire Weekend har tagit på sig falsettkostymen och har på tolv spår tonsatt ordet lekfullt. (...) Att skojsjunga orden "bla bla bla" i Finger Back är ett av de felsteg som får balansgången mellan refräng och vers att kännas mindre stabil." Läs hela recensionen här.

Köp dina biljetter till Vampire Weekend via GAFFA.se/live.


ANNONCE