Nyhet

Tre svenska band till amerikansk festival

Blir en del av Culture Collide.

Festivalen Culture Collide hålls 8-12 oktober i Los Angeles och fokuserar på nya, spännande band från hela världen. Sverige har tidigare varit representerade av bland andra Niki & The Dove och Icona Pop. Även i år kommer det finns svensk representation, den här gången genom The Deer Tracks, Frida Sundemo och Like Swimming. Bakom satsningen att promota svenska band i USA ligger bland andra Export Music Sweden, Music Help och Studieförbundet Bilda.

Förutom svenskt event på Culture Collide så satsas det också på CMJ i New York och Austinfestivalen South By South West. Initiativtagarna och producenterna av de svenska eventen, Holger Carlsson och Mats Bjerde, förklarar varför satsningen görs.

– Vi vill bidra till att befästa Sveriges position som en av de mest kreativa och produktiva nationerna inom musik och närliggande konstformer. Bli ett långsiktigt fönster mot den amerikanska musikmarknaden och därmed stötta såväl den svenska musikindustrins internationella expansion, enskilda kreatörer och musikers USA-karriär som förstärkandet av den positiva Sverigebilden.

Andra välbekanta akter som spelar på Culture Collide är amerikanska Liars, danska The Raveonettes och brittiska Fuck Buttons.

ANNONCE