Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Ljus – Barnen Bakom Stationen

Män ramlar ur himlen till barndomsskildrande popmusik.

Ljus är egentligen bara en person, Daniel Filipsson från gamla indiebandet South Ambulance. Han släppte i maj en singel med de två låtarna Så Ska Ingen Göra och Vackrast På Östermalm. I slutet på oktober, närmare bestämt den 30, släpps det självbetitlade debutalbumet men först är det dags för ännu än singel, Barnen Bakom Stationen.

– Låten skrevs ursprungligen på engelska, och vi spelade in en version med mitt gamla band South Ambulance. Tyvärr försvann den under mystiska omständigheter. Flera år senare gjorde jag en direktöversättning till svenska som vi nu spelat in med Ljus, säger Daniel Filipsson till GAFFA.

Plattans tredje singel släpps först imorgon men videopremiären sker redan idag. I den ramlar män ur en svartvit, molnprydd himmel medan delar av texten skimrar förbi på skärmen.

– Det är som de flesta säkert förstår någon form av barndomsskildring. Passande nog ville mina två barndomsvänner Peeter Ots och Marcus Palmqvist göra videon. Peeter är designer och konstnär och Marcus är fotograf och videoregissör som tidigare jobbat med bland andra Lykke Li och El Perro Del Mar, säger Daniel Filipsson.