Nyhet

''Kompisar trodde det var Olle Ljungström''

Anders Wendin om den mystiska ''spökrösten'' på nya skivan.

Ny skiva, nytt språk, nytt namn. Moneybrother aka Anders Wendin är tillbaka – och denna gång som just Anders Wendin. I slutet av mars släppte han sitt första album på svenska Dom Ska Få Se Vem Dom Roat Sig Med.

Tredje sista låten på den nya skivan heter Större Än Så Här och är vid första anblick en vanlig kärlekslåt. Men vid noggrannare lyssning märker man att den är riktad mot ett annat håll.

– Den är till min son. Jag kämpade faktiskt för att det inte skulle bli så uppenbart. För det är många som har gjort jävligt dåliga låtar till sina barn och låter de vara med på något hörn och joddla i bakgrunden och allt sånt. Och jag hade ju kunnat göra en hel skiva så egentligen, men det är inte intressant. Så jag försökte göra en låt som handlar om honom, men som ändå är så pass allmängiltig att den överlag kan handla om vilken relation som helst.


I en av verserna byts Anders Wendins röst ut mot någon annan, men det är svårt att avgöra vem.

– Det var kompisar som trodde att det var Olle Ljungström. Men det är faktiskt min sons mamma, vilket jag tycker blir fint. Det blir så intimt. Men man kanske tror att det är Olle Ljungström för att hon är lite vinglig på rösten, och av tradition så har tjejer inte fått vara det. Vi har inte fått någon kvinnlig Håkan Hellström liksom. Det hade inte fått komma fram, det finns ett motstånd där. Men det blir fint när Haddy sjunger, det blir så ärligt på något sätt.

Läs hela intervjun med Anders Wendin i GAFFAs aprilnummer som är ute nu.


ANNONCE