Nyhet

''Som en tavla i rörelse''

VIDEOFROSSA: Tracy Irve listar sina topp fem videor.

Under starten 2012 gjorde Tracy Irve delar av soundtracket till den amerikanska biofilmen Battlefield America. Musikvideor till två av låtarna släpptes på Youtube och fick vardera över 1 miljon visningar. Senare samma år gjorde Tracy Irve ännu ett soundtrack, denna gång till skräckfilmen The Helpers, varav en video till See You Naked släpptes på Youtube. Under 2013 blev de sajnade till Chris Stokes Silent Partners och i mars släppte de sin debut-EP.
 
Duon består av Göteborgssyskonen Linnea och Alexander Herlogsson. EP:n har jobbats fram tillsammans med Chris Stokes och Marques Houston, båda veteraner inom R&B- och hiphop-världen och som bland annat har jobbat med artister som Destiny's Child, Brandy, Omarion och nu med det nya stjärnskottet Mila J som nyligen släppte singeln Smoke Drink Breakup under Def Jam Records.
 
GAFFA bad Tracy Irve knåpa ihop en lista över deras fem favoritvideor. Resultatet finns för avnjutning nedan. Sist men inte minst finns även videon till Tracy Irves låt Naked och senaste singeln Strip. Mycket nöje!
 
Lana Del Rey – Blue Jeans
 
– Vi skulle egentligen kunna ha med vilken video som helst av Lana Del Rey, det är en väldigt speciell stämning över allting hon gör. En artist som verkligen lyckas måla upp en alldeles egen värld som är mörk, vacker och sensuell och som fyller hela kroppen.
 

 
Kanye West – Power
 
– Som Kanye själv beskrivit så är den här videon som en tavla i rörelse, sjukt snyggt och mäktigt och mer konst än musikvideo.
 
 
The Weeknd – Rolling Stone
 
– En väldigt avskalad video som säger så mycket i sin enkelhet. Snygga detaljer där hela symbolismen ligger.
 

 
Beyoncé – Sweet Dreams
 
– Det är någonting med färgerna och stajlingen i den här videon som gör att den nästan får en 70-tals/retro-känsla över sig. Det är kanske inte en av Beyoncés mest minnesvärda videor men rent utseendemässigt är detta precis vår smak.

Beastie Boys – Sabotage
 
– Slutligen en klassiker med retrokänsla på riktigt. Parodi på 70-talets polisserier, hur kan man inte älska?
 
 
Naked:
 
 
Strip (audio):
 
ANNONCE