Nyhet

Storheter till Stockholm Jazz Festival

Här är årets höjdpunkter.

I år växer Stockholm Jazz Festival från sju till tio dagar och visar upp storheter som Jamie Cullum (bilden), Angélique Kidjo och succébarytonen José James. Festivalen sker 10 - 19 oktober.

I ett pressmeddelande presenteras några höjdare ur programmet:

Sön 19/10 18:00, Konserthuset 

ELIANE ELIAS
"I Thought About You – A Tribute to Chet Baker" 
Den magnifika Eliane Elias kommer till Stockholm Jazz Festival med en hyllning till cool jazz-legenden Chet Baker. Elegant bossanovadoftande jazz levererad med uppfinningsrikedom och passion! 
 
Fre 17/10 19:30, Konserthuset 

JAMIE CULLUM
En sann entertainer med ett sound och en musikalisk energi som står i en klass för sig på musikscenen idag. Han är den mest framgångsrika brittiska jazzartisten genom tiderna. Live bjuds vi på ett åk i den Cullumska berg-o-dalbanan som bjuder på allt från storslagna ballader till dans-ovanpå-flygeln-sväng. 
 
Lör 18/10 19:30, Konserthuset 

WAYNE SHORTER QUARTET 
En av de mest inflytelserika musikerna inom den moderna jazzen. Sedan 1950-talet har han varit en dominerande musikalisk kraft, känd som en av världens främsta improvisatörer och kompositörer. Flerfaldig Grammyvinnare och jazzikon. 
 
Sön 12/10 19:00, Studion, Kulturhuset Stadsteatern

ANGÉLIQUE KIDJO
Hon blandar sina afrikanska rötter med en explosion av jazz, funk och rumba. Musik som får dig att dansa, svettas och skratta varvas med världspolitik och budskap. En konsert med Angélique Kidjo ger dig inspiration för själen, och en lättare workout för kroppen! 
 
Fre 10/10 19:00, Stora Scenen, Kulturhuset Stadsteatern

RIGMOR GUSTAFSSON & DALASINFONIETTAN – invigningskonsert!
En av våra allra största och mest framgångsrika jazzvokalister inviger årets upplaga av Stockholm Jazz Festival. Och det med ett sprillans färskt projekt där symfoniorkester och jazztrio möter nyskrivna kompositioner signerade Rigmor Gustafsson. 
 
Lör 11/10, 21:30, Fasching

JARROD LAWSON

Årets tippade komet! En soulröst som framstår som helt obegränsad, ett sjukt svängigt och virtuost pianospel, låtar fyllda av jazz, gospel, r'n'b och funk. Och så det där lilla oförklarliga "detet" som gör att man bara vet; detta är en stjärna.
 
Hela programmet hittar du på festivalens hemsida.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Intervju med Jamie Cullum:

 

 

 
ANNONCE