Nyhet

LISTA: De önskades mest under Musikhjälpen

Och de här artistauktionerna drog in mest pengar.

Igår tog Musikhjälpen slut – och de tre programledarna Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter fick så slutligen lämna buren. Men under veckan som gått har de, tillsammans med alla engagerade runtomkring i landet, gjort en strong insats. Totalt har 30 489 975 kronor samlats in och alltihop kommer gå till att stoppa spridningen av HIV.

Kikar man på lite intressant information från veckan kan man se att över 91 000 låtönskningar kommit in. Fundera på den siffran en stund, den är hiskelig. Hade man räknat på att varje låt är ca tre minuter hade P3 behövt spela önskelåtar, dygnet runt, i ungefär ett halvår för att få med varenda önskning. De ni!

Tittar man istället på de auktioner som pågått under veckan kan man se att någon betalar 52 100 kronor för att få träffa housekungarna Axwell och Ingrosso medan någon, antagligen inte samma individ, pröjsar 39 200 kronor för jackan som Håkan Hellström bar på sin rekordspelning på Ullevi i somras.

Så slutligen, vilka var egentligen de mest önskade under årets Musikhjälp? Kollar man in listan över mest önskade artist var det Håkan Hellström som hamnade i topp framför såväl Petter som Queen. När det handlar om mest önskade låt tog sig Broder Daniels klassiker Shoreline nästan hela vägen fram. Vi tippar på att engagemang som detta kan vara en orsak till den höga placeringen. Istället blev det Hozier och låten Take Me To Church som blev mest önskade låt.

De tio mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2014:

1. Håkan Hellström

2. Petter

3. Queen

4. Kent

5. Bruce Springsteen

6. Ed Sheeran

7. Coldplay

8. Laleh

9. Lars Winnerbäck

10. Beyoncé

De tio mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2014:

1. Hozier – Take me to church

2. Broder Daniel – Shoreline

3. Kent – Utan dina andetag

4. Omi – Cheerleader

5. Ariana Grande – Break free

6. Håkan Hellström – Valborg

7. Queen – Bohemian Rapsody

8. The Pouges & Kirsty McColl – Fairytale of New York

9. Coldplay – Fix you

10. Avicii – The nights

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE