Nyhet

Befriande släpigt och chosefritt

VIDEOPREMIÄR: Jörgen Thorsson – Lev

– Det blir ganska basic, jag går omkring i mitt andrahandsboende och tittar i kylen och går in på toa. Sen utomhus. Jag ska försöka hinna till utsiktspunkten innan låten är slut.

Så inleder Jörgen Thorsson sin anspråkslösa videopresentation. Han sitter rätt upp och ner i köket och filmar sig själv med en skakig handkamera. Det är befriande släpigt och chosefritt; en skön kontrast till alla snabba klipp och rappa komiker. Senare får vi alltså följa honom i hans kamp mot tiden, genom Söder samtidigt som han sjunger i grodperspektiv. Ibland dyker en textrad eller humoristisk kommentar upp – se det geniala exemplet ovan.

För majoriteten är han kanske mest känd som skådis, men Jörgen Thorsson kan även titulera sig musiker. Låten Lev kommer från hans fjärde studioalbum Stockholm Heartbreak som släpptes i oktober. Lev är en sång om ett kraschat förhållande och livet efter att ha blivit lämnad. Sången ackompanjeras av stråkar, ljusa pianotoner och luftiga marschtrummor. "Det här är ingen riktig låt, det är riktig gråt, förlåt".


Så här beskriver Jörgen Thorsson själv sin musikvideo: 

– Kanske är det världens billigaste musikvideo ...? Men jag ville bara vara så ärlig som det bara går, och då måste budgeten för videon vara lika ärlig som innehållet. Jag har en liten berättelse, en liten undran, som jag försöker ställa mot den stora utsikten. Och för alla på alla hjärtans dag som drabbats av liknande det jag berättar om i videon, så är nog ordet "Lev" det enda ord jag skulle kunna säga.


ANNONCE