Nyhet

Forne Haunted-sångaren gör dansmusik

Samarbetar med mexikansk akt – lyssna här.

Den tidigare frontmannen i The Haunted och numera soloartisten, Peter Dolving, samarbetar med ett klubb/dansprojekt med bas i Mexiko. Projektet går under namnet Lineblood och Dolving sjunger på spåret Spell som nyss fått en video.

Som kreativ kraft bakom Lineblood finns Rudolph J. Razo och för den visuella biten svarar konstnärskollektivet looo.ch.

Peter Dolving lämnade thrash metal-bandet The Haunted under 2012 och släppte samma år Thieves And Liars på det egna bolaget House Of Dolving.

"Den hypnotiska och stillsamma rytmen i Meinhof eller Song For You visar ambienta och vemodiga rötter som minner om The Cure. De kaotiska styckena Cocksucker Blues och No Solicitors vill inte rätta sig in i ledet utan visar en experimentell lusta samtidigt som Sunday Mornings och All This Beauty är raka kompositioner som för tankarna till post-rocken", skrev Tomaz Swiesciak i GAFFAs recension av soloskivan.

Med det i tankarna är knaske inte ett dans/EDM-projekt ett självklart steg, men Dolving går inte i någons fotspår så varför inte.

På Linebloods EP som ska släppas i mars finns även ett samarbete med Ben Sherazi från Rajas och Adrian Belew från King Crimson kommer också medverka på en av Linebloods kommande releaser under 2014.

Men för tillfället, här är Lineblood ft. Peter Dolving och låten Spell, inspelad i ett vackert och tillsynes kallt New York.

ANNONCE