Nyhet

KB begärt i konkurs

Malmös musikmecka har inte betalat anlitade bolag.

Skånska klubb- och konsertlokalen Kulturbolaget, eller KB som det ofta kallas, är Malmös mest klassiska spelställe. Verksamheten har funnits sedan 1982 och arrangerat över 2 000 spelningar med demoband och världsartister. Nu begärs de i konkurs av Göteborgsföretaget Götas Truck, som fortfarande inte har fått lön för arbetet som utfördes i samband med fjolårets Metaltown-festival.

Kulturbolaget anlitade Götas Truck när festivalområdet skulle byggas upp och monteras ner på Hisingen i Göteborg. Men när truckföretaget skickade en faktura var KB inte intresserade av att betala, trots påminnelser och försök till kommunikation. Nu har företaget fått nog och kontaktat inkassoföretaget Resultatfinans för att driva in pengarna.

– Vi har krav på 280 000 kronor som vi vill ha betalt för, säger Stellan Larsson, VD för Göstas Truckuthyrning till Skånskan.

Ytterligare fem företag har stämt Kulturbolaget på sammanlagt en knapp miljon kronor. Vid en tvist kan vilket bolag som helst ansöka om att sätta motparten i konkurs.

– Den enda kommentaren jag har är att den aktuella skulden ska lösas i nästa vecka, säger Kulturbolagets ägare Totte Lundgren i samma Skånskan-artikel.


ANNONCE