Nyhet

T.A.T.U + OS = sant?

Popduon ryktas göra oväntad comeback ikväll.

Alla som var unga kring millennieskiftet minns väl den ryska popduon T.A.T.U och deras jättehit All The Things She Said. I musikvideon hånglar de två sångerskorna Julia Volkova och Jelena Katina med varandra i ösregn och skoluniform (idag är båda gifta med män, så huruvida det var ett billigt PR-trick eller äkta attraktion låter vi vara osagt ...).

Image eller inte – det är minst sagt oväntat att 00-talets lesbiska popikoner ryktas vara bokade till OS-invigningen i HBTQ-fientliga Ryssland. Utländska medier spekulerar för fullt i om den "lesbiska" popduon kommer att göra storstilad comeback som öppningsakt i ryska Sotji. Ryktet tog fart efter att duon hade twittrat ut beskedet i veckan. Inlägget togs senare bort och har inte kommenterats, men amerikanska The Wall Street Journal var snabba med att snappa upp det och ryktesspridningen var ett faktum.

I juni förra året röstade det Putin-ledda Ryssland igenom ett förbud mot "propaganda för icke-traditionella sexuella relationer" – en lag som förtrycker och bland annat innebär att homosexuella förbjuds sprida information. OS-värden Ryssland har mött hård kritik från såväl privatpersoner som politiker, och igår gick FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon ut med ett kritiskt uttalande.

Är den eventuella bokningen ännu ett PR-trick för att bemöta kritiken mot regeringens homofobi? Högst troligt. OS-invigningen går av stapeln ikväll.


Lyssna på GAFFAS Sotji Soundtrack, en grym spellista fylld med pepp och motvikt till homohatet!


ANNONCE