Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Från lovande indie på Jazzhuset till svensk pop på Hovet.

The Sun Days – Jazzhuset, Göteborg 31/1

Fira in helgen med Göteborgsindie av finaste kaliber. Den unga Göteborgskvintetten hann knappt släppa sin första singel You Can't Make Me Make Up My Mind innan hajpen var ett faktum. Trots att de bara har funnits sedan i höstas har de redan skrivit kontrakt med skivbolaget Luxury och blivit omskrivna på musikbloggar världen över. Idag följer de upp debuten med sin andra singel Don't Need To Be Them. Detta firas med en kombinerad livespelning och releasefest på Jazzhuset. Garage-punkarna Eldoradio supportar.

Ellie Goulding – Fryshuset (arenan), Stockholm 31/1

I slutet av augusti 2013 släppte Ellie Goulding en nylansering av albumet Halcyon kallat Halcyon Days med bland annat succésingeln Burn. Nu kommer Goulding till Stockholm för att möta sin svenska fanskara.

Deer Tick – Pustervik, Göteborg 31/1

Deer Tick är det amerikanska bandet från Providence, Rhode Island som nyligen släppte sitt femte studioalbum Negativity. Deras kompromisslösa musikaliska blandning med influenser av country, punk, folk, rock och blues förenas i en härligt sammanhängande kulturkrasch. På fredag spelar de på Pustervik.

Veronica Maggio – Hovet, Stockholm 1/2

En av Sveriges populäraste artister är nu ute på en efterlängtad Skandinavienturné och den 1 februari kommer hon till Hovet. Maggio släppte sitt fjärde album Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig hösten 2013 och på P3-Guldgalan tog hon hem priset "Årets artist". Mash Up International är support vid Maggios Sverigespelningar i januari och februari. DJ- och producenttrion är känd för att skapa karnevalstämning med exotiska influenser. Allt bådar gott inför kvällen på Hovet.

Andra intressanta spelningar:

Nationalteatern – Bäckängs Aula, Borås 31/1

Daniel Adams-Ray – Nöjesfabriken, Karlstad 31/1

Nicole Sabouné – Debaser Medis, Stockholm, 31/1

ANNONCE