Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Konsertåret kickar igång med distade gitarrer och smittande hakan-upp-attityd.

Fyra veckor in på det nya året börjar musik-Sverige vakna till liv på riktigt. De fromma julsångerna och visionära nyårshitsen har klingat ut för den här gången.

På redaktionen är kartläggningen av sommarens festivalutbud i full gång, men i glåmiga januari känns de ljumma sommarkvällarna minst sagt avlägsna. Sällan har väl behovet av en grym konsertupplevelse varit större. Tur att GAFFA:s konsertguide är tillbaka med tips för att ledsaga dig genom vintermörkret!

Watain – Fryshuset, Stockholm 23/1

Förbered dig på blod, svett och en stor portion underhållning när Sveriges ledande black metal-band intar Fryshusets Arena. För tre år sedan vann bandet en Grammis för albumet Lawless Darkness och sedan dess har lovorden haglat såväl internationellt som på hemmaplan.


Kvelertak – Debaser Medis, Stockholm 24/1

Norrmännen i Kvelertak (stryptag på norska) är aktuella med sitt andra album och har också mottagit en rad ärofyllda priser för bland annat bästa rock/metaldebut. Själva beskriver de sin musik som "necro'n'roll". Goda chanser till moshpit.

Vånna Inget – Debaser Strand, Stockholm 25/1


Sedan debuten för två år sedan har Vånna Inget hunnit göra över hundra spelningar och bygga upp en bred fanbase. I oktober släpptes Jari Haapalainen-producerade (Eldkvarn, The Bear Quartet, Moneybrother med flera) uppföljaren Ingen Botten. Punk med poppiga melodier när det är som bäst.

Imperial State Electric – Kulturbolaget, Malmö 25/1

Bandet med supermusikerna som frontas av ingen mindre än den svenske rocklegendaren Nicke Andersson (The Hellacopters, Entombed et cetera).
Imperial State Electric är aktuell med sin tredje fullängdare och bjuder som vanligt på ovanligt svängig rock.


Fler intressanta spelningar

Colleen – Södra Teatern, Stockholm 24/1

Forest Swords (som en del av Arts Birthday-festivalen) – Södra Teatern, Stockholm 25/1

UK Subs – Henriksberg, Göteborg 25/1


Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE