Nyhet

''Melankolisk känsla om att längta och söka sig bort''

VIDEOPREMIÄR: Emmon - Smalltown Boy

Emmon är tillbaka med en singel från hennes fjärde album som släpps i sommar. Smalltown Boy är en coverversion på Bronski Beats klassiska gayanthem.

– Jag har alltid älskat Bronski Beats discomelankoliska popmusik och Jimmy Somervilles sköna falsettsång. Just låten Smalltown Boy har funnits med mig som ett anthem sedan jag var liten. Under uppväxten identifierade jag mig med textens något sorgliga budskap av att vara något annorlunda och missförstådd och att under uppväxten i en liten ort drömma sig bort mot något annat, något nytt, något större. Det finns många infallsvinklar på detta som jag tror att många kan reflektera och identifiera sig med som kön, etnicitet, sexuell läggning eller politiska åsikter.

Videon till Smalltown Boy har Emmon gjort själv genom att med sin iPhone filma sekvenser från olika lift-off-rymdfilmer på nätet och klippt ihop dem till en egen version.


  Jag ville att videon skulle återspegla låtens melankoliska känsla om att längta och söka sig bort mot något nytt, något spännande men samtidigt kanske även okänt och farligt.

Den 28 augusti kan vi se henne på Brewhouses scen under Sveriges största synthfestival Electronic Summer. Se Emmon med videon Smalltown Boy nedan. 


Videon är producerad av Emmon och Jimmy Monell.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE