Nyhet

Perfekt medryckande elektropop

''Jag var fri när jag skrev de här låtarna''

Ninsun Poli har en lång, sporadisk och förvirrande karriär. För nio år sedan släppte hon sin souliga debut-EP For Real. Hon spelade på Hultsfredsfestivalen och blev intervjuad av radioprofilen Mats Nileskär. Sedan åkte hon till Los Angeles och spelade in ett album som aldrig släpptes. Efter fem års tystnad dök hon plötsligt upp på Familjens album Mänskligheten, på vilket hon sjöng tre låtar. Men efter att ha turnerat med Familjen blev det tyst igen. Och nu släpper hon sin andra EP – den betydligt råare och mer elektroniska Breaking Rules.

– Jag tappade suget ett tag, säger Ninsun. Jag är inte typen som tvingar fram grejer. Då skiter jag hellre i det. Men nu kändes det rätt igen. Inte för att det hänt något särskilt eller så. Jag kände bara för att göra något nytt. Jag är väl sådan som person.

Ninsun beskriver sig själv som en nyfiken och yvig själ. Hon ogillar sociala fack och vanor. Hon trivs bäst med livet när det tar oväntade vändningar, och det hörs också på Breaking Rules, där mjuka känslor och bombastiska pop-refränger varvas med distad sång och pumpande house-trummor.

– Jag var fri när jag skrev de här låtarna, säger hon. Jag försökte inte hålla en röd tråd. Jag bara körde på och så blev det som det blev.

Låtarna har hon skrivit tillsammans med sin bror Nebuchadnosar Poli, varpå producenten Johan T. Karlsson, bättre känd som Familjen, lagt sin hand på materialet och piskat upp intensiteten till taket.

– Jag vet ärligt talat inte riktigt vad Johan gör, men vad det än är så är han grym på det, skrattar hon.

Text och melodi skriver dock Ninsun själv. Det är här hon får tillfälle att konkret uttrycka de känslor och tankar driver henne som artist.

– Låtarna handlar ofta att få vara fri, säger hon. Inte alla men nästan. Att få vara den man vill vara, att få älska den man vill älska, att få tro på det man vill tro på, och sådant där. Det där betyder nästan allt för mig.


ANNONCE