Nyhet

15 nya till Trästock

Festivalen fyller på med svenska succéer och nya talanger.

Trästockfestivalen ångar på med sitt fjärde släpp. Den här gången handlar det om 15 akter. Vi publicerar hela listan här med länkar till musiken och festivalens info om varje band:

Trummor & Orgel

Det märktes redan på förra skivan från 2011 att Trummor & Orgel var på väg någonstans. De hade redan då kommit en bit bort från den 60-talsdoftande jazzen där allting började och rört sig närmare nuet. Medsitt femte album skulle man nog kunna påstå att de tar steget fullt in i samtiden. Och de gör det med en popskiva på sitt eget speciella vis.


www.trummororgel.com

http://open.spotify.com/search/trummor+&+orgel

Nicole Sabouné


Genom singlar som "Unseen Footage From A Forthcoming Funeral", "Conquer or Suffer" och "I Surrender" har Nicole Sabouné redan skapat sig ett namn. Hennes musik förenar det sena 70-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck som andas 2013.

Musiken har tydliga referenser till det tidiga 80-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees. Rockikonerna David Bowie och Patti Smith har präglat Nicoles uttryck och Sveriges egen Bowie, Ola Salo, har gett henne sin välsignelse.

www.nicolesaboune.com


http://open.spotify.com/album/5WNq7G1Qrsv0ca8nsoTl3u

Rikard Skizz Bizzi

Rikard "Skizz" Bizzi har en imponerande meritlista. Som ena halvan av Up Hygh, släppte han 2006 "The Venus Album" som rosades i musiktidningar och väckte uppmärksamhet utomlands. 


Med sin andra grupp, Stockholmssyndromet, har Skizz under de senaste åren levererat odödliga klassiker som "Lårparti", som blev både P3 Guld- och Kingsize-nominerad. För inte tala om hans oförglömliga insats som producent och rappare på en av förra årets största svenska hiphop-låtar: Sjukstugans "Zig Zag". 

https://www.facebook.com/skizzbizzi

http://open.spotify.com/artist/3AcDJEZvKgdQU4qK9JvczW


Üni Foreman

Üni foreman har ingen lust längre att vänta på att den svenska musikindustrin ska dö, de har tagit det i sina egna händer. Med deras nya singel "Gold" har de skrämt recensenter ur sina fåtöljer runt om i Sverige. Samtliga har förutsett Üni foremans världsherravälde och är villiga att dansa efter deras pipa. Herregud tänker ni, och med all rätt!

I år kommer Üni foreman till Trästock igen, de kommer få er att dansa efter deras pipa och pissa ned er av extas medan de förhäxar Trästockområdet i en reverb-dränkt disharmoni.


https://www.facebook.com/uniforeman

http://open.spotify.com/artist/4Fqc0kbtpjjAECMplu9V6u

Gonza-Ra


På debutsläppet "PRE" hamnar Joseph, född 1994 i Storuman (Lappland, Dirty North!) och producenten DAVR i gott sällskap. Med gäster som barndomsgrannen ERK (från TRAINSPOTTERS), hypade duon BRODER JOHN & FRIMAN samt DJ-veteranen CHEFEN etableras Gonza som ännu ett friskt tillskott till norrlands redan starka rapscen med sitt funkiga och unika sound.

Den 1 februari 2014 släppte Gonza-Ra "Slute Uta Början", sin andra EP via Random Bastards som gång på gång fått strålande recensioner - såväl för studiomusiken som för hans energifyllda livespelningar.

http://www.gonza-ra.se


http://bit.ly/gonza-erk-spotify

Västerbron

Stockholmsk lo-fi-punk på Skånska. Det var planen. Men bygget resulterade snarare i en bro mellan nutida skramlig svensk mollpunk och amerikansk emo anno 1997. Eller en bro över ett vatten bräckt av norrländskt vemod och välbalanserad skånsk motvilja.


Den ursprungliga skissen av Västerbron gjordes av Peter och Patrik i Nevadaöknen efter att ha rest 8881,5 kilometer bara för att bli besvikna på At the drive-ins comeback. Första tegelstenen las tillsammans med Anton och Viktor sommaren 2013 och officiella invigningen sker den 10 februari 2014 i form av första singeln "Om du säger det så är det så".

www.vasterbron.se

http://open.spotify.com/artist/6qlL2vDyJgnxuFH96lLA0A


The Hanged Man

The Hanged Man är Rebecka Rolfarts soloprojekt, tidigare gitarrist i Those Dancing Days, sedan bas/gitarrist i Vulkano och nu har alltså The Hanged Man sjösatts. The Hanged Man uppstod i lugnet efter stormen, i en tid av stillhet då världen plötsligt vänts upp och ner.

Inspirationen kommer från mörka platser som skogar, himmel och hav - också det egna huvudet där det inre är en sjö. Platserna är nödvändigtvis inte skrämmande, snarare trygga. Det är på dessa platser mörkret blir till ljus och där själen får utrymme att skrika ut sitt behov av bekräftelse.


https://www.facebook.com/thehangedmanmusic

http://open.spotify.com/album/2RFe6osYf2bzOJQZPuHhyM

Vaken


Som en atombomb som slår rätt ner i din filtallrik en törftig november-tisdag. Vaken ser hur trött du är, fattar hur stor skillnaden är mellan dina drömmar och din vardag. Låtarna är en varm bringa mot dina skulderblad, en ihärdig låga under dina fötter. 

Vaken blandar de allra mest medryckande, vemodiga melodierna med noisiga, reverbdränkta gitarrer och tryckande distad bas med all den lo-fi-estetik och DIY-anda en någonsin kunnat drömma om. Det är långsamt och snabbt, ledsamt och glatt, spontant och genomtänkt. Detta blir deras Trästocksdebut.

https://www.facebook.com/pages/Vaken/243914529015601?fref=ts


Halm

HALM är ett ungt band bestående av fyra tjejer från Sävar en by i Umeå i Västerbotten. Deras repertoar består av egna tolkningar av andra artisters låtar och egna bluegrass-inspirerande låtar som skildrar både sprittande glädje och livets mörka sidor. De har haft ett flertal stora och små spelningar de senaste åren, bl.a. på Country- och Rockfestivalen på Gumboda Hed i juli 2012 och High Chaparral Country Music Festival 2013. 

http://www.halmcountry.se


Volger

"This has got more jiggle than the Jello factory. It´s got more hooks than a bait shop. We put the lean in clean and the ice in nice."

www.soundcloud.com/Volger


Crayfish Colony

Lite lek med takt och ton, en gnutta självdistans och en massa självförnekelse. I år dukar vi upp som vanligt med experimentell jazz, funk, blues, rock och progressiv polka. Självklart är hela universum inbjudna till denna metaforiska kräftskiva som trots ignorerande av kalendariska normer och biologiska förutsättningar garanterat kommer att leva upp till samma högtidsanda som Carl Lidboms KU-förhör. 

https://www.facebook.com/pages/Crayfish-Colony/122545817861967


Augustin

Med 80- och 90-talsindiemusiken i ryggen skapar Augustin energisk pop i sann Skellefteanda. Vemodiga melodier blandas med skränig gitarr. Det är en karg ljudbild färgad av dess hembygd och texter med tydligt budskap, men där det lämnas kvar en del till lyssnaren att tolka.

https://www.facebook.com/pages/Augustin/438247379577895?fref=ts


http://open.spotify.com/album/1v6SigQeSvjZtH7MK09nH4

The Last Of Us

Ett metalcore band som bildades i Skellefteå hösten 2011. Om du gillar tunga riff och dödstungt skrik blandat med sköna mysiga melodier samt massvis med moshpits, så är det här ett band som du definitivt inte vill missa.


https://www.facebook.com/TLOUsweden?fref=ts

Alvin Fog

Lämnad vid boet. Tappad bakom en vagn, överkörd av nästkommande bil. Hur är det med dig? Hur har din dag varit?


Kapernaum

Kapernaum bildades i november 2012 av Alexander Johansson och kamrater från det gamla bandprojektet Alex & the locals(2008-2009). Kapernaum är i sig som ett projekt en sorts backlash på ångest. Där det finns tankar kring livet och melankoli finns även poesi och musik och vi försöker tillsammans att pressa ut det här och kasta ut summan av det till publiken som en slags självterapi.

https://www.facebook.com/kapernaumrock


Trästockfestivalen sker i Nordanåområdet i Skellefteå 10 - 12 juli och har sedan tidigare bokat Linda Pira, Stor, The Salazar Brothers, Imperial State Electric med flera.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

ANNONCE