Nyhet

''Därför tog vi bandnamnet efter låten''

LÅT FÖR LÅT: Dödsfest guidar dig genom hyllade Det Sista Äventyret.

I Dödsfest ser vi medlemmar från Pascal, Bob Hund och Mattias Alkberg BD. De gör rock på svenska, typ. Lätt att älska, lätt att hylla. GAFFAs Jonathan Eklund hävde ur sig fem av sex stjärnor.

Men vad handlar egentligen debutens låtar om? Vi bad Karl Malm i bandet att formulera några svar och resultatet har ni här nere.

Ett gediget tips: Lyssna på musiken via Spotify eller Wimp samtidigt som du läser om låtarna.


1. Dödsfesten

– En jävligt simpel sak. En gitarr, bas, trummor – här är vi en power-trio. Ja, och så lite skak på det förstås, som lök på moset. Det behöver inte vara så mycket svårare än såhär. Därför tog vi bandnamnet efter låten.

2. Förbannad


– Varje supervalår får ett desperadorockband i uppgift att skriva en låt om situationen i nationen. Vi är hedrade att ha förärats uppdraget den här gången och har totat ihop en ostämd, skevande och skälvande låt med text om en usel regering. Glöm inte att rösta, kids!

3. Utan Din Kyss

– Pop. Alla gillar väl pop, annars är en ju dum i huvudet.


4. Vi Bestämmer Över Dig

– Vi bestämmer över dig, om du inte redan fattat det. Den här låten innehåller alla våra hemliga knep. Att säga för mycket om den vore därför fatalt.

5. Obegränsat Otillgänglig


– Vuxen och bredbent rock, fast med reverbsmällar och allmänt gnissel och text om sprucken vänskap. Om Den Store Viktige Allvarlige Rockmannen (infoga valfritt namn) varit bra skulle han ha låtit såhär.

6. Går Aldrig Hem

– Demon gick extremt sakta och var väldigt dyster och inåtvänd. Slutresultatet går fort, men låten är fortfarande ganska dyster. Det var nog den första låten som blev helt klar när vi började repa tillsammans.


7. GG Allin På Kalas

– Vi var på Gotland en gång och repade i en lada. Sent en natt kom GG Allin ut med sliderör på fingret. Vad gäller texten så har den beröringspunkter med Martin Hanberg och Allan Edwall.

8. Söte Jesus


– Det här var första låten vi spelade in i studion och den tagningen vi använde innehåller ganska många missar och småfel. Men den svängde, så vi tog den ändå.

9. Det Sista Äventyret

– Den här bråkade gitarristerna i bandet om en del när den kom till. Fast nu brukar de säga att den är rolig att spela. Texten är inspirerad av en stor roman och titeln lånad från densamma.


10. Gammal, Lam Och Kall

– Texten handlar om hur hopplöst det kan kännas ibland. Låten var lite svår under inspelningen och den kokade liksom inte riktigt ihop förrän Calle Olsson la på sin synth. Som när man reder en god sås.

ANNONCE