Nyhet

Nonono nekas amerikanskt visum

Får stanna hemma när Sverigepanel visar upp sig i USA.

Den 9-16 mars åker Sweden@SXSW Music till Austin och en av världens största musikkonferenser och festivaler, South By Southwest (SXSW).
På plats finns nationella delegationer från hela världen, vars mål är att sprida sitt lands nästa stora musikexporter.

Det här är första året på länge som Sverige har med en panel på SxSW. I år är det bland annat
Rebecca & Fiona, Like Swimming, Little Dragon, Truckfighters och The Mary Onettes, INVSN, Kristal and Jonny Boy, Marigold, Mire Kay, Simian Ghost, Solander, Sea Lion, Truckfighters, We Met Tomorrow, och Tove Lo som representerar Sverige.

Sammanlagt kommer det att finnas minst 14 svenska musikakter på årets SXSW. Dessa gör drygt 50 spelningar under konferensens gång.

Hajpade trion Nonono tvingas däremot ställa in på grund av att visumproblem för kompmusikerna.

Nonono är ett av många band som har haft stora framgångar i USA trots att de fortfarande är relativt anonyma hemma i Sverige. I GAFFAs marsnummer berättade sångerskan Stina Wäppling om deras senaste USA-upplevelse:

– Att jobba i USA är väldigt bra för att de är väldigt fina därborta, och bryr sig enormt mycket. De ser musiken på ett ganska sympatiskt sätt, men samtidigt är marknaden så stor att mycket hinner bli tradigt. Vi får allt mindre tid för alla de här bitarna vi på riktigt tycker om: att skriva musik och ge ut det ganska snabbt. Det är en ganska stor process allting.

Läs GAFFAs marsnummer digitalt här.


ANNONCE