Nyhet

Påkörd av Dropkick Murphys turnébuss – omkom

Nu hjälper bandet fästmön med begravningsutgifter.

Punkrockarna i Dropkick Murphys var under helgen med om en tragisk olycka. Efter en spelning i San Antonio var de på väg till Dallas flygplats för att släppa av bandmedlemmen Al Barr. Strax utanför Austin kör turnébussen rakt in i en utspringande man på motorvägen. Den 23-årige mannen skadades så svårt att han omkom.

I ett inlägg på Facebook kommenterade bandet händelsen så här:

"Vi var involverade i en tragisk och dödlig olycka när en gångare helt plötsligt sprang ut framför vår turnébuss på motorvägen. Vi står nu med en chaufför som är rejält omskakad av olyckan och en buss som är för förstörd för att fortsätta till Tulsa … Det smärtar oss att vi missar en spelning och vi ber verkligen om ursäkt, men vi vill att ni stannar upp och tänker på att en man har förlorat sitt liv. Snälla ha honom och den familj han kan ha haft i åtanke i era böner."


Mannen som dog efterlämnade fästmö och en 19 månader gammal son. Hans övriga familj satte snabbt upp en GoFundMe-kampanj för att hjälpa dem att samla in pengar till begravning och andra utgifter. Dropkick Murphys svarade med att direkt donera hela beloppet på 25 000 dollar.

Enligt Boston Globe ska det hela röra sig om en olycka. Den 23-årige mannen försökte ta sig över den hårt trafikerade vägen och chauffören, som inte misstänks för något brott, hann inte reagera.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel

ANNONCE