Nyhet

Svensk festival tackar för sig

''Sommarens upplaga blir den största, bästa, men också den sista''.

Under 15 år har Hasslöfestivalen arrangerats i Karlskronas skärgård, men nästa år tackar arrangörerna för sig. I ett pressmeddelande låter festivalen meddela att "sommarens upplaga av festivalen blir den största, bästa, men också den sista".

– Vi har gjort en fantastisk resa med Hasslöfestivalen. Vi har gått från 3 500 besökare till strax under 10 000 besökare. Från en dag till tre. Från elva artister till 24. Hasslöfestivalen bär även på våra finaste minnen som arrangörer och vi har verkligen lagt ner hela vår själ i utvecklingen av festivalen. Men nu känner vi att resan når sitt slut för att citera Hasslö-sonen Caj Karlsson. Det går inte att utveckla festivalen mer, säger Robin Åkerman, projektledare för 2015 års upplaga, i ett pressmeddelande.

Än så länge är inga akter släppta till sommarens sista festival men enligt ledningen kommer det första namnet nästa torsdag. De siktar på att avsluta med den största och bästa versionen av festivalen, och förklarar bland annat nedläggningen på uppbackning.


– Nästa års festival blir den sista och det känns fantastiskt att avsluta när festivalen är som allra bäst. Anledningarna är flera. Ska vi vara ärliga saknar vi en hel del uppbackning. Bland annat har vi kämpat med att få till en varaktig och hållbar lösning kring elförsörjningen på området. Ett problem vi bollat med en massa instanser i tre år men fortfarande inte fått någon lösning på, säger Gustav Leijon, från festivalledningen i ett pressmeddelande.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

Lägg din röst i GAFFA-Priset – fina premier står på spel


ANNONCE