Nyhet

Internationellt låtskrivarläger tar plats i Stockholm

Björn Ulvaeus och Max Martin bland initiativtagarna till satsningen.

I början på nästa år kommer 45 utvalda producenter och låtskrivare från hela världen anlända till Stockholm för det första låtskrivarlägret. Det har fått namnet Stockholm Writing Camp och det är Auddly tillsammans med ABBA The Museum och SKAP som ligger bakom satsningen. Tanken är att ge såväl nya färska talanger som mer etablerade musikskapare möjligheten att träffas, utbyta idéer och inspireras av varandra.

– Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara förlösande för kreativiteten att ibland bryta upp från vardagen och ge sig iväg till en plats där man ostörd kan ägna hela sin vakna tid åt skrivandet, säger Björn Ulvaeus, en av initiativtagarna till satsningen i ett pressmeddelande. 

Arrangören meddelar också att flera intressanta musikprofiler kommer engagera sig i Stockholm Writing Camp men att namnen kommer presenteras senare under hösten. Att exempelvis nämnda Björn, hans vän Benny Andersson eller Max Martin – även han en av personerna bakom satsningen – dyker upp får ändå ses som lågoddsare.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE