Nyhet

11 anledningar att älska Summerburst

Hur kan GBG-versionen redan vara slutsåld? Här är svaret.

Om du hade tänkt knipa en biljett till Summerburst Göteborg men ännu inte skridit till handling, så var du för långsam. House-festivalen har idag sålt slut till Nya Ullevi 29-30 maj. I med femårsjubileumet har försäljningen slagit nya rekord och detta vill GAFFA fira med en smaskig lista. Så här är 11 orsaker till att Summerburst sålde slut:

1. Axwell och Ingrosso

De har båda gästat festivalen solo, men 2015 blir första gången som duo. Att tidningen Metros omslag färgades helsvart dagen då beskedet kom för att skrika ut nyheten i vita bokstäver, säger en hel del om förväntningarna. Sverige välkomnar dessa herrar hem:

2. Stämningen


p>

Det är en speciell känsla att befinna sig på en festival innanför stadsgränsen, fastän det känns som du är i en annan värld. Det blir vårt lilla house-mecka där vi får glömma alla bekymmer en stund. 


3. Sommarvädret

Hur kan det alltid vara sol på Summerburst? Ja, nästan i alla fall.

4. Avicii


De som var med redan första året i Stockholm minns nog när Avicii klev upp och spelade sin superhajpade Levels på Stadion. Då var det många som fortfarande inte visste vem han var – nu vet vi. Det blir garanterat en av höjdpunkterna på årets festival. 

5. Glasögonen


Ett utav festivalens signum har blivit solglasögonen som delas ut. Varje år kommer en ny version av brillorna med blått blindsnöre, svarta Ray Ban-liknande bågar och mörka glas. Det som är så bra är att du bakom dem kan blunda och njuta av musiken utan att någon ser. Kanske till och med gråta en skvätt. 

6. Oliver Heldens

Den holländska deephouse-stjärnan gör premiär på festivalen i år. Kanske blir det hans riktiga genombrott på svensk mark. Lyssna på hans hit Last All Night (Koala):

7. Orion Arena


p>

Sedan förra året är Summerburst mer än en festival för mainstream house. På Orion Arena bjuds det på alternativa elektroniska akten, och hårdare musik. Det finns något för alla. 


8. Städat

Här ser du inga dräggiga människor simma runt i leran som på Hultsfred. Och vill du inte besöka en bajamaja kan du köa till riktiga toaletter. En festival även för den finkänslige stadsbon med andra ord. 

9. Stort och kvinnligt


Från Australien får vi finbesök av DJ Tigerlily som kommer bjuda på massvis av elektro och techno. Kul!

Foto: Limuel Martine


10. Goda nyheter

Förra året lanserade man till exempel Briskas rosécider med svartvinbärs-smak i barerna. Men den var tydligen för god för att vara sann, för sedan dess har nog många letat ihjäl sig efter den på Systembolaget utan resultat ... Förhoppningsvis gör den comeback i år. 

11. Kickstart på sommaren


För vad mer kan man begära av livet än att få skutta i sina nya sommarkläder, dricka rosévin och njuta av allt den elektroniska dansmusiken har att erbjuda?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE