Nyhet

Band stäms för stöld av död medlems kvarlevor

Krävs på flera miljoner.

Skräckrock- och kostym-bandet Gwar förlorade sin sångare och frontman Oderus Urungus, eller Dave Brockie som han egentligen heter, i mars förra året. Brockie hittades liggandes död i sitt hem i Virginia efter att ha överdoserat heroin.

Nu har hans pappa, William Brockie, bestämt sig för att stämma de resterande medlemmarna av bandet på drygt 8,5 miljoner svenska kronor. Pappan hävdar att ett kontraktsbrott skett samt att de otillåtet utnyttjat Dave Brockies image och resterande kvarlevor, alltså hans kremerade kropp.

Gwar-medlemmarna förnekar bestämt alla anklagelser från pappan och skriver bland annat i ett brev på egna hemsidan att:


– Vi har inte stulit Dave Brockies aska, eller något annat som tillhörde honom för den delen. Faktum är att allting som nämns, bland annat Daves aska, har varit tillgängligt för hans advokater i flera veckor.

– Det finns ingen "konspiration", ingen ond tro, ingen stöld och ingen illvilja. Vi litar på att våra fans kommer att se igenom detta, så kommer vi att kunna gå tillbaka och arbeta på det vi vet Dave Brockie älskade; Gwar, avslutar bandet brevet på hemsidan.

Redan 2011 förlorade gruppen sin gitarrist Cory Smoot, han hittades död i deras turnébuss.


Bandet har bestått av ett flertal medlemmar som roterat i uppsättning. De är framför allt kända för att ha skräckinjagande-kostymer och något vulgära och kontroversiella texter och scenframträdanden.

Gwar bildades redan 1984, här har ni ett exempel på hur en spektakulär spelning kan se ut.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE