Nyhet

’’Du är redan det du söker’’

VIDEOPREIMÄR: Markandeya – Key In The Pocket

Markandeya är Kultiration-sångaren Marcus Bergs soloprojekt som han har tagit fram tillsammans med producenten och gitarristen Anders Augustsson. Duon är nu här med videon till singeln Key In The Pocket.

– Låten handlar om en inre frihet som finns tillgänglig oavsett yttre omständigheter. Ett koncept om dig själv som en hel och komplett individ, att du redan är det du söker, säger Markandeya till GAFFA.

Mohave Media står för videons produktion och Marcus Lindberg för klippning.


– Vi utgick från cirkulära koncept i bildspråk och symbolik för att skapa en känsla av helhet på olika nivåer. Temat "movement in stillness" var centralt för oss liksom Joseph Campbell inspirerade arbete inom komparativ mytologi. Genom att blanda fragment från människors liv i olika stadier, tillsammans med natur, djur och rymd ville vi uppnå en nära känsla av resan vi alla gör som människor, utan att den blir personlighetsbaserad.

Se videon till Key In The Pocket för första gången här.


Markandeyas första album gavs ut 2012 i form av Mirror Of Words – Part One och uppföljaren till den plattan släpps 22 april genom Mirror Of Words – Part Two. Just nu är Markandeya ute och turnerar i Australien men kommer spela i Malmö 9 maj, i Göteborg 14 maj och i Stockholm 27 maj.

Marcus Berg växte upp i Fjärås utanför Göteborg, men reser nu väldigt mycket. Han började få sitt musikintresse genom att han såg Elvis Presley som en slags husgud. När Marcus Berg gick i fjärde klass hade han och hans klasskamrater ett band som kallades för Fyrans Rockband vilket gjorde att han begav sig in i genren grunge, skrev en del visor och en hel del mer tills han till slut fann reggaen. Och det var då som Kultiration började.

– Jag har alltid haft ett kall till musiken, en dragning till något större, en vision, upplevelse, en spirituell koppling. Den musik jag själv lyssnar på lyckas närma sig allt det här. På ett mänskligt och närvarande sätt, och när någon gör det i sitt fulla uttryck blir det väldigt kraftfullt. Jag är extremt mottaglig för det, säger Marcus Berg.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE