Nyhet

Malmö med ny festival

Staden får en egen psykfest.

Malmö Psych Fest kommer att äga rum på Far I Hatten i Malmö 5 september i höst. Första bokningarna offentliggörs inte förrän 29 april och det för att hedra minnet av Dr. Albert Hofmann som avled vid 102 års ålder, 2008. Det som står klart är att Magnus Uggla inte kommer att spela. Det är Kollektivet Records som är i farten ännu en gång med ett nytt projekt. Skivbolaget är aktuellt med sitt första samlingsalbum med låtar från bolagets band.

– Vi hade en fest i november förra året och då började plötsligt Ebbot vara DJ och Magnus Uggla var där och frågade alla om de hade lakrits. Vi ville ta den festen till nästa nivå och då göra en festival. Vi har jobbat rätt länge med det här, men det passar bara så perfekt att gå ut med festivalen samtidigt som vi släpper två nya låtar till samlingsskivan och det genom psykedeliska The Good Morning Spider och Technicolor Poets, säger Carlo Emme, gudfader på Kollektivet Records.

Lyssna på de första låtarna på skivbolagets kommande samlingsskiva. Releasefesten äger rum på Grand i Malmö på fredag. 

The Good Morning Spider är Viktor Rinnebys projekt. Han spelade tidigare tillsammans med Anton Collinder i bandet Pretty Whores Of Manhattan som i sin tur startade bandet Terrible Feelings och Viktor Rinneby gick med i projektet som till slut blev I Am Super Ape.


– Carlo Emme var efter mig i en vecka ungefär och till slut frågade han mig om jag ville vara med i hans band. Sen flyttade han in i mitt rum på Kollektivet och saker och ting började hända, säger Viktor Rinneby.


Technicolor Poets gav ut sin debut 2010 och 2013 släpptes skivan All That Is Solid som är ett färgrikt psykedeliskt projekt. Malmökvartetten består av Felix Sjöblom, Markus Mannberg, Tom Nordström Rydahl och Coco Emzén.

– Carlo Emme frågade mig om jag ville flytta in i hans lilla rum för typ två år sedan i Kollektivet för att han inte hade råd med hyran. Efter ett tag flyttade Carlo tillbaka och vi började dela på andra våningen av lägenheten och han övertalade mig att spela en kille som var besatt av råttor i I Am Super Apes kommande video, säger Felix Sjöblom.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE