Nyhet

Ny svensk stjärnduo till Summerburst

Gör sin första officiella spelningen på hemmaplan.

Två av de mest kända namnen inom housevärlden slår sig samman till Summerburst 2015 avslöjar idag Metro. Det är Albin Myers och John Dahlbäck som under namnet Myback gör årets festival. Summerburst kommer att bli duons första officiella spelning tillsammans, de ska spela både i Stockholm och i Göteborg.

Dessutom har houseartisterna gjort den officiella Summerburst-låten Vibe som idag släpps på Spotify, Sångerskan ILY är med och sjunger i låten.

– Vi började skriva en låt på måfå, men efter ett tag insåg vi att den skulle passa väldigt bra på Summerburst. Låten står för svensk melankoli blandat med stor eufori och handlar om hur vi fryser på vintern och lever upp under sommaren, säger Albin Myers till Metro.


Lyssna på Vibe här.

Albin Myers fick sitt genombrott 2009 då han gjorde en housecover på Times Like These med Foo Fighters. Efter genombrottet turnerade han världen runt och har samarbetat med DJ:s som David Guetta, Tiësto och Avicii. John Dahlbäck och Albin Myers lärde känna varandra när Albin Myers skulle göra en remix av en av John Dahlbäcks låtar 2008. Båda delarna av duon har spelat på Summerburst tidigare, men aldrig som en duo.


– Det var en euforisk känsla. Jag har varit där varje år, även de år jag inte själv har spelat på festivalen och stämningen är alltid fantastisk, säger Albin Myers till Metro.

Just nu är Myback i studion och jobbar med nya låtar.

– Vi kompletterar varandra bra, jag är snabb i studion och Albin är mer noggrann. Det kommer bli väldigt roligt att spela tillsammans på Summerburst i sommar, säger John Dahlbäck till Metro.


Summerburst äger rum i både Stockholm, 12 till 13 juni, och i Göteborg, 29 och 30 maj. I år firar festivalen 5 år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE