Nyhet

Storheter klara för Uddevalla Solid Sound

Västkustfestivalen levererar chockbokning.

Nu står det klart att Uddevalla Solid Sound, som förra året chockade många med bokningen av rapparen Angel Haze, nu får besök av inga mindre än Interpol och Azealia Banks.

Spelningen i Uddevalla blir Azealia Banks första Sverige-spelning någonsin.

– När vi startade festivalen för tre år sedan kunde vi bara drömma om sådana här bokningar. Vi ser det som ett kvitto på att vi gjort något väldigt bra och vi är väldigt stolta att kunna bjuda publiken på artister av absolut världsklass, säger Simon Tehrell som är informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound på festivalens hemsida.


Se videon till Azealia Banks Chasing Time.

Interpol slog igenom med debutalbumet Turn On The Brights Lights 2002 och blev ett av 2000-talets mest omtalade rockgrupper med sin mörka postpunk. 2014 gav bandet ut skivan El Pintor och kör i sommar en Europa-turné. Uddevalla Solid Sound kommer att få ta del av Interpols enda Sverige-spelning i år och den första spelningen sedan 2011.


Se videon till Interpols All The Rage Back Home.

Festivalen äger rum i centrala Uddevalla 12 och 13 juni och några av artisterna som redan är klara är bland annat Thåström, Veronica Maggio och The Bloody Beetroots.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE