Nyhet

Adam Tensta: ''Därför lämnade jag studion''

Svarar på kritiken efter protesten i Nyhetsmorgon.

I början av sommaren var Adam Tensta med i Nyhetsmorgon i TV4. Han valde att lämna studion mitt under sändning i ren protest på grund av TV4:s val av en tidigare gäst.

– Hur rimmar det här med er paroll "noll rasism"? Frågar Tensta i programmet.

Påföljderna av detta resulterade i över 1 800 hatkommentarer och 200 dödshot via sociala medier.


Nu svarar Adam Tensta för första gången på kritiken mot sin protest mot rasism i Nyhetsmorgon.

– Jag lämnade studion för att det är viktigt att tydliggöra våra upplevelser om den strukturella rasism som finns i Sverige. Det är viktigt, för många av er ser den inte, eftersom ni inte har upplevt den. Det är viktigt, för den drabbar så många av oss, skriver Adam Tensta i Nöjesguiden.

I den text Adam Tensta skrivit och publicerat på Nöjesguiden berättar han om en händelse som utspelade sig på Arlanda när han som 12-åring blev stoppad av polis då polisen trodde att han smugglade droger.


– Jag har upplevt rasism på många sätt, under hela mitt liv. Hoten och hatet är ingenting nytt för mig. Men jag är förvånad över att det faktiskt finns vita ledarskribenter som offentligt opponerar sig mot min protest i TV4. Personer som besitter den mest privilegierade hudfärgen någonsin. Personer som sitter i maktpositioner, tar beslut och bildar opinion. Samma personer vars barn inte riskerar att bli utpekade som tolvåriga knarkkurirer på Arlanda.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE