Nyhet

Se Nicki Minaj förolämpa Miley Cyrus

Popstjärnestrid i tacktalet på MTV-galan

Tidigare under året när det tillkännagavs vilka artister som blivit nominerade till det mer prestigefyllda priset "årets video" på årets MTV Video Music Awards, stod det klart att Nicki Minajs Anaconda inte var med på listan. Minaj sade då bland annat: "Om din musikvideo hyllar mycket smala kvinnor, så blir du nominerad till årets video ... Svarta kvinnor har ett stort inflytande på popmusiken, men belönas sällan för det".

Bakgrunden till stridigheterna började när det tidigare i veckan gick att läsa en intevju med Miley Cyrus i New York Times. Där anklagar hon Minaj för att vara avundsjuk och och att hon konfronterar rasism inom musikindustrin på fel sätt.

När så Nicki Minaj mottog pris på MTV-galan för bästa hip-hopvideo med låten Anaconda, vände hon sig till kvällens värd Miley Cyrus och sade "Och nu tillbaka till denna bitch som hade så mycket att säga om mig till pressen häromdan".


Miley Cyrus svar på tal var: "Nicki, vi är alla i den här industrin, vi gör alla intervjuer, och vet hur de manipulerar allt. Congratu-fucking-lations". Se hela klippet här:

ANNONCE