Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Adam Chiapponi & Fabriken – Sthlm

''Att skriva en låt om Stockholm kändes nästan ironiskt.''

Adam Chiapponi & Fabriken är indiepop på svenska.

Sthlm är tredje singeln för i år och blir den första låten de släpper musikvideo till som GAFFA har exklusiv premiär på. Videon är filmad och regisserad av Sara Josefsson.

– Att skriva en låt om Stockholm kändes nästan ironiskt i början, men har man spenderat 27 år här så är man nog skyldig staden en låt, och så fick det bli. Sthlm handlar om paniken över att blik var i sin hemby, och oavsett om du är från New York eller Eskilstuna så kan jag tänka mig att känslan ändå är densamma.


Det har varit så jävla skönt att skriva en låt där jag bara utgått från mig själv och inte från någon tanke om att "det här kommer funka". Jag vet däremot att vi gjorde flera skisser på låten och första utkastet lät som en Irländsk folkmelodi på syra, det var sådär.

I videon, som är filmad och regisserad av Sara josefsson, så ville vi inte ha någon handling, i alla fall inte en tydlig sådan, och eftersom jag vägrar att mima så blev hela idén "Adam kravlar omkring i en lägenhet och är asdeppig, och en dansare glider omkring i Stockholm och är vacker och lite märklig". Det enda som kändes viktigt var att bilderna och musiken skulle gifta sig, säger Adam Chiapponi & Fabriken till GAFFA.

Se videon här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE