Nyhet

ARTISTMÖTET: Say Lou Lou intervjuar Hanna Järver

Pratar Disneyfigurer, Harry Potter och Grimes.

Hanna Järver har just släppt sin nya singel. Det är med andra ord hög tid för systrarna i Say Lou Lou att placera sångerskan under luppen, de är trots allt sajnade på samma skivbolag. Släng ett getöga på deras samtal innan du lyssnar på låten.

Grattis till nya singeln Anekdoter, fan vad fin den är! Hur går processen till när du väljer singel? Har du en anekdot om Anekdoter?

– Åh, tack! Hittills har det varit ganska enkelt att välja singlar. Jag har haft en magkänsla och så har jag bollat det med personer jag litar på. Den här gången var jag egentligen inställd på att släppa en annan låt, men så "råkade" jag skriva Anekdoter i slutet av augusti, och så kändes det på nåt sätt givet att jag skulle släppa den.


Om du var en Disneyfigur, vilken skulle du vara?

– Mowgli, ranglig och typ lite vinglig, haha.

Hur tänker du kring ditt artisteri och din musik, live versus inspelad? 


– Musiken låter nog ganska likt live och inspelad, men inte exakt. Jag kör med band, och det är viktigt för mig att så mycket som möjligt spelas live. Jag tycker att det ger en massa energi, men också en nerv till framträdanden. Plus att det finns en stark och väldigt speciell gemenskap i att spela med andra. 

Nämn en film, en bok och en låt som inspirerar dig.

Spirited Away är sjukt fin, lite klyschigt men sant. Min favoritlåt just nu är Realiti med Grimes, hela nya albumet är fantastiskt! Jag läser tyvärr väldigt lite böcker, har mest läst fantasy och var en riktig Harry Potter-nörd tidigare.  


Beskriv 2016 utifrån dina drömmar och ambitioner.

– Jag ser fram emot att släppa mer musik, jag har massor av låtar som jag vill dela med mig av. Och en och annan special. Jag vill ut och spela live mer också, för det är askul och ger så himla mycket. I år har jag även fått mersmak för att producera åt andra, så det skulle vara kul att göra något sånt samarbete.

Vad skrämmer dig som ny artist i musikbranschen?


– När det händer massa kul saker så är det lätt att bara köra på. Det är viktigt att stanna upp ibland och känna efter. En får inte bara göra saker för att det förväntas av en.

Lyssna på Hanna Järvers singel Anekdoter här:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE