Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Nyare, och förhoppningsvis lika populär, musik från Vittula blandas med sprucken legendarisk rockröst.

Lemmy lever än, huvudsakligen på Hovet, Föllakzoid avskärmar omvärlden med hjälp av lokala förmågor och Kristian Anttila gör musik av Tornedalens litterära hopp. Det och mycket mer kan vara bra att veta om veckans konserter.

KRISTIAN ANTTILA + DENNIS KALLA + MIKAEL NIEMI

Kristian Anttila gick ut med orden: "Jag är en poet" inför släppet av sitt senaste, mycket avskalade, album Rum 4, Avd 81. Skivan kommer ut nästa vecka och till våren är en liten miniturné inplanerad. Redan nu på fredag vill han dock bevisa att pennan är mäktigare än stämapparaten när han, ihop med Dennis Kalla, beger sig till Folkets Hus i Pajala för att tolka författaren Mikael Niemis dikter på scen. Författaren själv kommer också vara där, och tar med sig sin berättarröst.

Folkets Hus, Pajala, fredagen 4 december

FÖLLAKZOID + SEKEL/NICOLE SABOUNÉ

Det chilenska krautrock-bandet Föllakzoid släppte nyligen sitt tredje album Föllakzoid III, finurligt döpt i samma anda som Led Zeppelins tidiga plattor. På torsdag tar de sig till Skåne och får där support från det nystartade bandet Sekel, som består av ett gäng välkända ansikten från psychscenen i Malmö. Vill du avskärmas från omvärlden ett litet tag, och omslutas av repetetiva rytmer och riff-loopar, är Plan B platsen att besöka torsdag kväll. Om inte annat kan du alltid hänga med dem till Woah Dad Headquarters i Göteborg, på lördag, där de delar scen med ingen mindre än Nicole Sabouné.

Plan B, Malmö, torsdag 3 december
Woah Dad HQ, Göteborg, lördag 5 december

MOTÖRHEAD

De gamla rockveteranerna spelade i tisdags på Scandinavium i Göteborg och på fredag intar de Hovet i huvudstaden. Trots att Ian "Lemmy" Kilmister hade tänkt ställa in skorna och trilla av pinn för länge sedan är bandet lika mycket i farten som de alltid har varit. Tidigare i år släppte de albumet Bad Magic, som blir bandets 22:a fullängdare sedan starten 1976. Även om det ryktas att Lemmy skulle vara på väg att bli dement, sitter den svarta kärnan i sångarens spruckna röst som sten.

Hovet, Stockholm, fredag 4 december

Missa inte heller:

JOHN GRANT

Södra Teatern, Stockholm, onsdag 2 december

SAXON

Kulturbolaget, Malmö, onsdag 2 december

THE BRONX

Sticky Fingers, Göteborg, onsdag 2 december
Debaser Strand, Stockholm, torsdag 3 december

BOB HUND

Debaser Strand, Stockholm, fredag 4 december

JOEY BADASS

Nalen, Stockholm, lördag 5 december

DE LYCKLIGA KOMPISARNA

Kulturbolaget, Malmö, lördag 5 december

SLAYER + ANTHRAX

Lisebergshallen, Göteborg, lördag 5 december

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE