Nyhet

Jimmie Åkesson tog över scen – och skapade tumult

Flera gäster blev utkastade.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gjorde under onsdagen ett framträdande på rockbaren Harry B James i centrala Stockholm, rapporterar Expressen.

Tidigare under kvällen hade bandet Maximillian & Kaosfågel uppträtt. Maximillian Ottosson, medlem i bandet, berättar att Åkesson sagt till Maximillian & Kaosfågel att det var okej för ägaren att han och hans band gick upp och spelade. Åkesson hade också pushat gruppen att låna ut sina instrument, någonting som Maximillian Ottoson vägrade, och stormade av scenen med sina instrument.

Tumult utbröt efter att Åkesson med flera äntrat scenen, och flera gäster blev utkastade efter att ha protesterat mot SD-ledaren.


– Det var ett helt gäng som höll någon slags aktion och skrek "inga nazister på våra gator" och tydligen något ännu värre och hela gänget blev utkastade. Det var aldrig våldsamt, det var mer ordväxling. Jag tyckte det var jobbigt för jag vill inte bli förknippad med Sverigedemokraterna, berättar Maximillian Ottosson för Expressen.

Sverigedemokraternas vikarierande presschef Henrik Gustavsson har dock en annan uppfattning om vilken stämning som rådde på baren.

– Delar av Bedårande Barn, i form av Jimmie Åkesson och Marcus Öhrn, var på plats, men detta av andra anledningar. Dock är det korrekta uppgifter att de framförde en Noice-låt, något som var ett spontant inslag och således inget som var planerat eller bestämt på förhand. Den uppfattning vi har är att inslaget uppskattades av de som var på plats och att stämningen var gemytlig och god.


Ove Idestål, bandbokare på Harry B James berättar för Expressen att det inte ska kunna gå till på det viset, och att Åkessons spelning fått göras enbart på grund av att baren haft en ny ljudtekniker som inte visste hur rutinerna för spelningar såg ut.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE