Nyhet

LUCKA 16: ''Smakar precis som julesill ska smaka, fast ingen behövt dö''

GAFFAS JULKALENDER: Ola Salo om auberginer och årets bästa.

Ola Salo från The Ark släppte tidigare i år sitt första soloalbum Wilderness. Idag öppnar han lucka 16 i GAFFAs julkalender.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

Song Of Circles av MIND2015 var året då situationen på jorden fick mig att längta ut i rymden. Därför var det en glädje att få jobba med detta suveräna Malmöband och deras kosmiska arena-goth-indie.

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

– Nicole Sabouné lyckades med sin egenproducerade Miman spegla mörkret i samtiden och ur det mejsla fram ett mäktigt och enastående vackert monument.


Vilken var din största musikaliska upplevelse 2015?
 
Att i kölvattnet av min skiva få åka ut på min första soloturné. Det var fantastiskt kul att få vara ute och spela egen musik igen.

Vad var värst då?


En av de många hemska aspekterna av det fruktansvärda Bataclan-dådet var att det för lång tid framöver kommer påverka känslan inför att befinna sig på en rockklubb. Jag trodde nog inte att den typen av miljö skulle kunna bli skådeplats för ett terrordåd. Det är en chock när sådana här händelser förflyttas till miljöer som du upplever som trygga.

Vad betyder julen för dig?

Att vårda om de traditioner jag älskar och samtidigt fylla dem med ett nytt, bättre och mer hållbart innehåll. Som mitt aubergine-sillrecept till exempel som jag nu förfinat flera jular i rad. Det smakar precis som julesill ska smaka. Fast ingen behövt dö.

Vad önskar du dig i julklapp?

Förståelse mellan människor. Ett hem till alla som tvingats till flykt. Ett slut på alla vanvettiga våldsideologier. Jämställdhet, solidaritet och en äkta pånyttfödelse av rockmusiken. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE