Nyhet

P3 anklagas för att trivialisera hat mot judar

’’Det är obegripligt att ignorera Dani M:s antijudiska uttalanden’’.

Samuel Nudel som är aktiv inom Svenska kommittén mot antisemitisms ungdomsnätverk har under onsdagen skrivit en debattartikel angående hur P3 agerar gentemot hiphopartisten Dani Ms senaste påståenden.

"P3 uppmärksammar att Dani M har varit i blåsväder de senaste dagarna, då bland annat för sina konspirationsteorier om morden i Köpenhamn, benämns de vara 'lite kontroversiella grejer' som han då har uttryckt som privatperson och inte alls har med musiken att göra", skriver Samuel Nudel i sin debattartikel.

I förra veckan gick Studio Ett ut med en visande brist på kunskap när de frågade om "judarnas ansvar för antisemitismen", det här har redaktionen bett om ursäkt för. Grannkanalen P3 visar nu också brist på kunskap kring antisemitism, menar Samuel Nudel.


"Flera olika aktörer på P3 har ursäktat, förringat och trivialiserat antisemitismen hos hiphopartisten Dani M", skriver han i sin debattartikel.

Samuel Nudel skriver också om en återkommande propaganda från Dani M:s håll och som även sprids via hans musik.

"Mönstret är tydligt, det är samma retorik och samma tankfigurer som är återkommande i Dani M:s propaganda. Det här uttalandet trivialiserar och ursäktar antisemitism och att det inte finns spår av de här tankarna i hans musik är en lögn. Det är ett talande exempel på hur Dani M:s antisemitism bortförklaras och P3:s förhållandesätt är passivt", skriver han i sin debattartikel.


Vad tycker du om Samuel Nudels debattinlägg? Kommentera här nere.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE