Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Le Muhr – Flykten

”Ett tillstånd där mörkret och pulsen på dansgolvet är ens enda tillflyktsort.”

 

Den dekadenta Stockholmssextetten Le Muhr gjorde ett litet uppehåll på sisådär åtta år, då debuten kom. Men skit i det för nu är de tillbaka med albumet Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö För och längst ned i den här nyheten hittar du den finurliga videon till första låten Flykten. Vi tog även ett snack med bandet om det hela.

Bordshockey + popdansgolv i miniatyr. Hur uppkom idén?

– Ärligt talat minns jag inte hur idén uppkom exakt, säger Maria Loohufvud, Le Muhrs sångare och hjärnan bakom videon. Men idéer är ofta ovanliga associationer mellan vanliga saker runt om kring en. I detta fall en kombo av att synt-Annies kille spelar i svenska bordshockeylandslaget och en fascination ända sen barndomen för små små saker och synkroniserad koreografi.


– Så utifrån bilder på popbekanta och med inspiration från våra egna utenätter på popklubbar, framförallt under tidigt 2000-tal, bad vi fantastiska dock- och scenografibyggaren Rebecka Llerena att skapa 12 dockor i svartvitt. Sen var det bara ragga fler kompisar och att ses och leka med dockor. Dockorna är bara 7 cm höga men för att styra alla dockorna på en gång behöver man vara minst 6 personer + filmare. Det blev ganska trångt och varmt i ett litet rum inte minst med alla lampor, rökmaskin och laser på. Men med mycket godis, en miniborr, svart och vit färg och lite tålamod så gick det bra.

Vad handlar låten om?

Att söka vad som helst, eller vem som helst, som kan dämpa ångesten och rädda en från en själv. Ett tillstånd där mörkret och pulsen på dansgolvet är ens enda tillflyktsort. Eller så handlar den om något annat. Videon handlar också om att inte nå varandra och om att sitta fast. Och om att vara de enda som ser att alla andra också sitter fast i sina hjulspår. Eller hockeyspår om man så vill det. Ikväll har bandet releasefest i Stockholm, och här får du all info om det. 

Flykten from Le Muhr on Vimeo.


 

 

ANNONCE