Nyhet

Nina Perssons segertecken upprör

Är det riktat mot The Hives?

Dagen efter att Högsta Domstolen meddelade att de inte kommer att ta upp fallet i den så kallade Tambourine-härvan (läs GAFFAs artikel från gårdagen), blir Nina Persson anklagad för att ha hånat The Hives med en Instagrambild.

Efter att det är helt klart The Hives nu tvingas betala mångmiljonbelopp till Cardigans och Nina Persson, lade sångerskan upp en bild där en hand gör V:et - som känns igen som segertecknet.

Flera av Perssons Instagramföljare såg bilden som provocerade gentemot The Hives, som efter gårdagens besked tvingas betala totalt 30 miljoner till The Cardigans. En kommentar lyder "Det känns unket när musiker skryter om att de besegrat andra musiker i rätten", och en annan: "Allt detta drabbar i slutändan The Hives familjer och de som finns runt dem (…) jag känner att V-tecknet är felplacerat". Vissa går dock till sångerskans försvar och skriver: "Efter att The Hives ägnat sig åt smutskastning av The Cardigans förstår jag Nina helt och fullt. Jag skulle också fira."

Sångerskan själv vill inte uttala sig, skriver Dagens Nyheter, utan hänvisar till bandets officiella uttalande: "Vi är otroligt lättade att äntligen kunna lägga detta bakom oss. Sex års väntan på att få våra tillgångar tillbaka är över och Högsta domstolens beslut var välkommet."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE